Information

Här nedanför hittar ni allt ni behöver veta inför er vistelse. Är det något som är oklart eller en fråga som är obesvarad så tveka inte att kontakta oss.

Vi möter upp er vid bastuflotten vid bokningsstart och ser till att ni känner er välkomna.

 

Om bastuflotten

Bastuflotten M/S Sauna Marin är 10 x 4 meter och väger 7000 kg. Den är CE-märkt som båt och på bastuflotten sitter en 20 hk utombordare vilket betyder att ni glider fram i 2-3 knop. Det finns även styrpulpet med plotter.

Man behöver vara båtvan för att kunna köra henne. Om ni är osäkra så rekommenderar vi att ni bokar med en kapten.

När ni har hittat den perfekta platsen att avnjuta er vistelse på, så finns det två stycken ankare för att ligga still.

Ombord på bastuflotten finns både ett elbastuaggregat och ett vedeldat bastuaggregat. Ett av bastuaggregaten kommer vara igång och färdigt uppvärmt när ni anländer till bastuflotten. Ved och andra bastutillbehör finns i bastuflotten.

Det är strängt förbjudet att under några som helst omständigheter hälla saltvatten på bastuaggregaten!

Ombord finns ett duschutrymme. Duschen har en 15 liters varmvattenberedare. Det är endast tillåtet att använda ekologiskt och naturligt schampo eller tvål. Detta finns färdigt ombord på bastuflotten.

Det finns även en toalett ombord.

På bastuflotten finns en marinstereo med blåtandsanslutning och högtalare i både bastun och i loungen. Stereon har enskilda volymkontroller för de olika utrymmena.

Det finns även eluttag ombord.

Om vistelsen

Ta med dig egna badkläder, handduk och något svalt att dricka för den perfekta upplevelsen.

Ni ska självklart ta med er det ni gillar att äta och dricka för att sätta guldkant på vistelsen. Det finns inte några muggar, glas, skålar eller bestick färdigt ombord på bastuflotten. Detta är något ni får ta med er själva och då behöver det vara engångsartiklar.

Det är förbjudet med glasflaskor och drycker som kan lämna svåra fläckar efter sig.

Ombord finns även ett mindre kylskåp.

Det finns både hyllor och krokar för förvaring samt att hänga kläder på. Dusch- eller toalettutrymmet kan användas som ett mer privat omklädningsrum. För att maximera tiden så rekommenderar vi att man kommer färdigt ombytt.

På utsidan finns en skohylla som vi gärna ser att ni använder.

Kvarglömda saker som upphittas fås tillbaka mot beskrivning.

Om säkerhet

Ombord på bastuflotten finns totalt 14 stycken flytvästar.

  • 6 stycken +90 kg
  • 5 stycken 70-90 kg
  • 3 stycken 50-70 kg

Flytvästar till barn behöver man ta med på egen hand.

Ombord finns också brandsläckare, brandfilt och en första hjälpen-väska.

Minderåriga är såklart välkomna ombord men det måste åtminstone finnas en vuxen med under hela vistelsen. För att kunna boka bastuflotten måste du vara minst 18 år gammal.

Säkerheten är viktig så tänk på att ta med egna flytvästar till de mindre barnen.

Övrigt

Dåligt väder som exempelvis regn är inget som hindrar vistelsen från att vara en fantastisk upplevelse, utan det är endast hårda vindar som kan ställa till det.

I extrema fall förbehåller vi rätten att avboka er bokning. Vi följer väderprognosen och försöker meddela er om ändringar av bokningen i god tid. Vi ber om er förståelse för att vädret gör vad det vill och väderförhållandena kan ändras snabbt.